Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 10:55

Ρεκόρ κατάσχεσης ναρκωτικών στην Αυστραλία!

Δύο απο τα βάζα που ήταν γεμάτα ηρωίνη και μεθαμφεταμίνη Δύο απο τα βάζα που ήταν γεμάτα ηρωίνη και μεθαμφεταμίνη

Κατασχέθηκαν ναρκωτικά (ηρωίνη και ice) βάρους μισού τόνου και αξίας 525 εκατομμυρίων δολλαρίων. Τα ναρκωτικά κατα τη μεταφορά τους από την Ταϊλάνδη ήταν κρυμμένα σε πήλινα δοχεία!

Επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου τέσσερα απο το Hong Kong, συνελήφθησαν μετά από έρευνα έτους και πηγή αμερικανικών αρχών.

Τα 306 κιλά μεθαμφεταμίνης, γνωστής και ώς "ice", είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών στα χρονικά της Αυστραλία, ενώ η κατάσχεση 252 κιλών ηρωίνης έρχεται τρίτη στη λίστα.

Ο αναπληρωτής Επίτροπος Andrew Colvin είπε στους δημοσιογράφους. «Νομίζω ότι έχουμε ένα καλό συνδυασμό-αριθμό ατόμων που είναι υπεύθυνα για την εισαγωγή αυτής. Μικρών και μεσαζόντων που δουλεύουν με το "Μεγάλο Κεφάλι" ".

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν κρυμμένα σε αποστολή 3.200 πήλινων βάζων στο Botany, λιμάνι του Sydney.

Οι συλληφθέντες κατηγορήθηκαν για εισαγωγή παράνομων ναρκωτικών και εμπορία τους. Οι κατηγορίες φέρουν ως μέγιστη ποινή την ισόβια κάθειρξη.

«Μιλάμε για μια σημαντική ποσότητα των δύο διαφορετικών ουσιών οι οποίες έχουν γενικά διαφορετικές χώρες προέλευσης," δήλσε ο Colvin, προσθέτοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται και περαιτέρω συλλήψεις είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν σύντομα.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Ναρκωτικά
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Αυστραλία
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 780 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 11:13

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus