Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 11:24

Τρεις ανήλικοι έκλεψαν 7 μοτοσικλέτες και 6 μοτοποδήλατα

Εξιχνιάστηκαν δεκατρείς (13) κλοπές τροχοφόρων στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανηλίκων για 7 κλοπές μοτοσικλετών και 6 κλοπές μοτοποδηλάτων

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, έπειτα από συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, εξιχνιάστηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών τροχοφόρων στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών (2 ημεδαπών και 1 αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας) ηλικίας 15, 17 και 15 ετών αντίστοιχα, για κλοπές τροχοφόρων.

Συγκεκριμένα, οι τρεις ανήλικοι αφού παραβίαζαν τις κλειδαριές των δικύκλων, τα έθεταν σε λειτουργία με ένωση των καλωδίων εκκίνησης και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν. Ακολούθως, τα χρησιμοποιούσαν για μικρό χρονικό διάστημα και τα εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ενώ σε λίγες περιπτώσεις αφαιρούσαν από αυτά τα ανταλλακτικά – εξαρτήματά τους (ελαστικά, φανάρια κ.α.) πριν τα εγκαταλείψουν.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 30-07-2012, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, εντόπισαν τον 15χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, να επιβαίνει σε δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρεθεί πρωινές ώρες της 27-07-2012 από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 15χρονος αλλοδαπός ενεργώντας είτε μεμονωμένα είτε από κοινού με τους άλλους δύο ανήλικους κατά το χρονικό διάστημα από 11-06-2012 έως 27-07-2012, διέπραξαν συνολικά δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών εκ των οποίων οι 7 μοτοσικλετών και οι 6 μοτοποδηλάτων.

Σε βάρος των γονέων των τριών ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Κλοπή/Ληστεία
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 1025 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 12:04

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus