Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 17:44

24χρονος με πατέρα πυροσβέστη ο εμπρηστής της Χίου!

Ένα βοσκός, ηλικίας 24 ετών, συνελήφθη χθες για 12 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Χίο το τελευταίο χρονικό διάστημα και για τρεις που είχαν εκδηλωθεί πέρυσι.

Η σύλληψή του έγινε με την αυτόφωρο διαδικασία, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 5.20 σήμερα το πρωί το πρωί, στη Ράχη Καρδαμύλων.

Κατά την απολογία του, ομολόγησε 14 ακόμη πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν φέτος στο βόρειο τμήμα της νήσου Χίου και τρεις που είχαν σημειωθεί το 2011 και αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Ερευνάται εάν είναι ο δράστης και του εμπρησμού κατά την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς στο νησί, το περασμένο Σάββατο.

Όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας του συλληφθέντος είναι δασοπυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης. Οι αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος του Π.Σ. υποπτεύτηκαν τον νεαρό γιατί πήγαινε πάντα πρώτος για να σβήσει τις φωτιές.

Σημειώνεται ότι από τις πυρκαγιές στη Χίο έγιναν στάχτη 140.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, χάθηκαν περί τα 460.000 μαστιχόδεντρα, ενώ σημειώθηκαν και σημαντικές απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο. Ένα καινούργιο μαστιχόδεντρο για να αποδώσει καρπούς χρειάζεται από πέντε έως οχτώ χρόνια.

Ερευνάται εάν μεταξύ των πυρκαγιών για τις οποίες κατηγορείται, ήταν και αυτή η οποία κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Περιβαλλοντικό Έγκλημα
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 1039 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 17:51

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus