Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 10:25

Άρνηση αναστολής για 7η φορά στον άνθρωπο που δολοφόνησε τον John Lennon

Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν

Στον Mark David Chapman, τον άνθρωπο που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του πρώην "σκαθαριού" John Lennon, αρνήθηκαν το αίτημα για αποφυλάκιση του με αναστολή, για έβδομη φορά, σύμφωνα με το New York Department of Corrections.


Η τελευταία του αίτηση για αποφυλάκιση υπό όρους πριν την τωρινή ήταν το 2010, όταν του είπαν πως«η απελευθέρωση σου παραμένει ακατάλληλη αυτή τη στιγμή και δεν συνάδει με την ευημερία της κοινότητας», σύμφωνα με τμήμα της πολιτείας υπεύθυνο για τα Paroles (αποφυλακίσεις υπό όρους).

Αξίζει να σημειωθεί ότι του αρνήθηκαν αναστολή, το 2000, 2002, 2004, 2006 και 2008.

Ο Τσάπμαν, 57 ετών, εκτίει ποινή 20 ετών σε ισόβια κάθειρξη και κρατείται στο σωφρονιστικό ίδρυμα Wende του Alden.

Είναι σε προστατευτική επιτήρηση σε μονό κελί, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Carole Claren-Weaver, και του επιτρέπεται να βγεί εκτός κελιού τρεις ώρες την ημέρα.

Από τότε που μεταφέρθηκε απο το Attica φέτος, ο Τσάπμαν αιτήθηκε να συμμετάσχει σε ένα κρατικό πρόγραμμα που ονομάζεται «οικογενειακή επανένωση», η οποία επιτρέπει στους κρατούμενους να περνούν περισσότερο χρόνο με τα μέλη της οικογένειάς τους.

Ο Τσάπμαν δεν είχε καμμία καταγεγραμμένη παράβαση από το 1994. Επίσης δεν είναι σαφές αν έχει σήμερα νομική εκπροσώπηση.

Ο Βρετανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από το διαμέρισμά του στο Μανχάταν στις 8 Δεκέμβρη 1980.

 

Διαβάστε περισσότερα για την δολοφονία του Τζόν Λένον

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Ανθρωποκτονία
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Η.Π.Α
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 1301 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 11:50

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus