Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 16:26

Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά (17) διαρρήξεις οικιών από Ρομά, στη Ρόδο

Συνελήφθη ένας 16χρονος Ρομά για διακεκριμένες κλοπές, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη πέντε άτομα.

Συνελήφθη χθες (27-08-2012) στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας ανήλικος 16χρονος ημεδαπός Ρομά, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη πέντε Ρομά και συγκεκριμένα δυο ανηλίκων ηλικίας 16 και 15 ετών, ενός 35χρονου και των γονιών των ανηλίκων, οι ο οποίοι αναζητούνται κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας και επιστημονικής εκμετάλλευσης στοιχειών, διαπιστώθηκε ότι ο 16χρονος είχε διαπράξει συνολικά δεκαεπτά (17) διαρρήξεις και κλοπές από οικίες στην πόλη της Ρόδου, κατά τις οποίες αφαιρούσε χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν -12- διαρρήξεις και κλοπές που είχε διαπράξει το 2012, -4- το 2011 και -1- το 2009.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα πρόεκυψε ότι σε τρεις περιπτώσεις ο 16χρονος διέπραξε τις κλοπές με την βοήθεια των δυο ανηλίκων που κρατούσαν τσίλιες, ενώ τα αντικείμενα που αφαιρούσε τα έδινε στον 35χρονο ο οποίος με την σειρά του τα μετέφερε στην Αθήνα όπου τα πουλούσε.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Κλοπή/Ληστεία
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας, Γυναίκα
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 713 φορές

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus