Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 11:17

Παράνομα επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τη διερεύνηση λήψης παράνομων επιδομάτων τυφλότητας στη Ζάκυνθο

Προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, με σκοπό τη διερεύνηση λήψης παράνομων επιδομάτων τυφλότητας από πολίτες της Ζακύνθου.

Η έρευνα που ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου εε γίνεται προκειμένου να διακριβωθεί η τέλεση εγκλημάτων ψευδούς βεβαίωσης, απάτης, απιστίας και παράνομης λήψης ωφελημάτων από διάφορα πρόσωπα (ιδιώτες και υπαλλήλους), τα οποία ελάμβαναν επί σειρά ετών προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, χωρίς να το δικαιούνται, ύστερα από ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις.

Αναλυτικότερα, η έρευνα ανατρέχει χρονικά από το έτος 1988 και αφορά τον έλεγχο χιλίων διακοσίων (1200) φακέλων συνολικά, προσώπων δικαιούχων λήψεως προνοιακών επιδομάτων (εν ζωή και αποθανόντων), του Νομού Ζακύνθου.

Από τον έλεγχο των στοιχείων συγκεκριμενοποιήθηκαν εξακόσιες ογδόντα δύο (682) περιπτώσεις προσώπων (εν ζωή) για τις οποίες διεξάγεται δικαστική πραγματογνωμοσύνη από ιατρούς οφθαλμίατρους - πραγματογνώμονες του Πρωτοδικείου Πατρών. Στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώνεται και η ζημιά του Δημοσίου.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Αστυνομίας

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Απάτη
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας, Γυναίκα
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Όχι
Διαβάστηκε 861 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 11:25

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus